Tirsdag og takkebakst

Jeg flyttet, men mann og barn, til Langesund i Telemark i 1986. Og flyttet fra Telemark i 2005.

Og nå er jeg snart tilbake i Telemark.

Derfor sto Telemarkskling på programmet for dagen i dag.

Formen har vært laber de siste dagene, med feber og vondt i halsen. Så jeg var i tvil om dette ville gå, men den som intet våger intet vinner

Oppskrifta er veldig enkel:

1l H-melk kokes opp,

90g margarin smeltes i melken.

1kg hvetemel

Blandes sammen og settes kaldt til dagen etter.

Alt dette gjore jeg i går.

Frem med kjevler, takke og muskler. her skal det kjevles.

Deigen er knadd og eltet og klar til kjevling. Riflekjevlet er suverent når en skal kjevle så tynt som en må når en skal lage lefser eller flatbrød. Jeg må ha et vanlig rundt et og, det er enklest i begynnelsen av kjevlingen.


Første leiv under steking, bare 16 igjen.

Det ble noen pauser så jeg fikk strekt armer og skuldre. Men alt er ferdig nå når jeg skriver dette.

Sliten er jeg og, så jeg får fortsette i morgen.

Da skal lefsene fuktes med vann så de blir myke. Så skal de smøres og brettes på en spesiell måte før de er klare. De må nok fryses, ellers er det ikke noe igjen til jul. For dette er godt.

Én kommentar

annebe

25.11.2014 kl.19:45

Sånne er kjempegode, så flink du er som lager selv :)..så får du ha god bedring, så du er i form til videre bakst <3 <3

Skriv en ny kommentar

hits