Tirsdag og takkebakst

Jeg flyttet, men mann og barn, til Langesund i Telemark i 1986. Og flyttet fra Telemark i 2005.

Og n er jeg snart tilbake i Telemark.

Derfor sto Telemarkskling p programmet for dagen i dag.

Formen har vrt laber de siste dagene, med feber og vondt i halsen. S jeg var i tvil om dette ville g, men den som intet vger intet vinner

Oppskrifta er veldig enkel:

1l H-melk kokes opp,

90g margarin smeltes i melken.

1kg hvetemel

Blandes sammen og settes kaldt til dagen etter.

Alt dette gjore jeg i gr.

Frem med kjevler, takke og muskler. her skal det kjevles.

Deigen er knadd og eltet og klar til kjevling. Riflekjevlet er suverent nr en skal kjevle s tynt som en m nr en skal lage lefser eller flatbrd. Jeg m ha et vanlig rundt et og, det er enklest i begynnelsen av kjevlingen.


Frste leiv under steking, bare 16 igjen.

Det ble noen pauser s jeg fikk strekt armer og skuldre. Men alt er ferdig n nr jeg skriver dette.

Sliten er jeg og, s jeg fr fortsette i morgen.

Da skal lefsene fuktes med vann s de blir myke. S skal de smres og brettes p en spesiell mte fr de er klare. De m nok fryses, ellers er det ikke noe igjen til jul. For dette er godt.

n kommentar

annebe

25.11.2014 kl.19:45

Snne er kjempegode, s flink du er som lager selv :)..s fr du ha god bedring, s du er i form til videre bakst <3 <3

Skriv en ny kommentar

hits