Med elg på menyen

Med elg i fryseren har vi grunnlaget for mange kulinariske nytelser. Og når man i tillegg er oer gjennomsnittet glad i å lage mat, for ikke å snakke om å spise. Er det duket for noe godt. I kveld på nyttårsaften måtte det bli noe ekstra godt.

Elg med blåbærsmørsaus.

ytrefilet av elg kalv som er brunet i panna, pakket inn i folie og lagt i stekeovnen sammen med poteter.

Potetene ble til potetmos, rørt inn ett egg og sprøytet ut med kakesprøyte. 200 grader i ca 15 min

Sausen luktet ikke spes godt underveis, men gud i himmelen så godt når den var ferdig.

Blåbærsmørsaus:

1,5dl sukker

0,75dl balsamicoeddik

1dl rødvin

3ss viltkraft ( jeg skar av en bit buljongterning)

2dl blåbær

litt maisenamel

50g margarin.

Bland alt, minus maisena og margarin i en kjele. La koke i 10 min.

Sil sausengjennom en melsikt, press blåbære gjennom så du får ut safta men ikke skallet.

Bland ca 1 ts maisena i litt vann og rør dette i, kok opp. Ta kaserollen av plata og rør inn margarinen du har skåret i biter.

Med rødvin til så var dette virkelig godt.

2 kommentarer

fjellgeitbundingen

31.12.2013 kl.21:46

Hørtest helt herlig ut. Elsker elgkjøtt. Godt nyttår til deg og dine :)

arnfinn fossen

01.01.2014 kl.02:10

Takk kjere kone for ett nydelig måltid, og spenende med ny saus på menyen.

Skriv en ny kommentar

hits