Mormors rundstykker

I dag har jeg hatt bakedag her på prærien. Fire brød og et lass med rundstykker.

Tankene flyr så lett når jeg står slik å elter, knar og triller. Da går tankene tilbake i tid. Til min barndom, som var før pizza og tacoens tid.

Stemningen er god. Jeg er barn, med stor rød sløyfe i håret. Ute er det vår, rekverket på verandaen er ikke malt så kanskje jeg er fire år? Mamma er på kjøkkenet og baker rundstykker. Det er lørdag for det var gjerne det vi hadde til kvelds på lørdag. Rundstykker med Pålegg. Det vil si italiensk salat, skinke og ost. Alt pyntet med agurk. tomat eller noe slikt.

Senere bakte mamma ofte rundstykker og hadde dem i fryseren.

Min bror og jeg ble voksne etterhvert, fikk barn og kom på besøk. Da tok mamma opp rundstykker fra fryseren og la de i en bulkete kaserolle. Slo plata på 1 og lot dette stå. Slik at hun kunne servere ferske tinte rundstykker med valmuefrø til frokost.

 Nå er det min tur til å føre den tradisjonen videre. Hjemmebakte rundstykker til frokost.

Én kommentar

arnfinn fossen

18.12.2012 kl.22:27

ja driftig å flink er hu kjerringa mi, kaffekos i oppvarmet utestue (gass) ble det også tid til,samt en masse annet arbeid( rydding i tre frysere ). klem fra gubben.

Skriv en ny kommentar

hits