Vi forbereder jula, i dag sylte

Jeg har s lenge jeg kan huske laget sylte tl jul. De gangene jeg fikk tak i et grisehode jublet jeg. Mne n gidder jeg ikke mere. Det er mye grisejobb det.

Derfor ble det kjpt inn et stykke ribbe med hel svor. Og det var ikek lett f tak i. "Alle" skal ha ferdig rutet ribbe. Men p Spar p Nesbyen hadde de. Ferskvare. Dobbel s dyr som frossen, hvorfor det? Uansett

Her ligger kjttstykket klart til bli gjort om til sylte.

I et krus ved siden av har jeg 1ss salt, 1ts pepper,1 ts nellik og 1 ts allehnde.

Jeg skjrer med en skarp kniv inn fra den ene kortsiden og helt til enden s jeg fr en tynn flik, snur og skjrer tilbake, uten skjre igjennom. Til slutt har jeg et langt stykke kjtt

S drysser jeg krydderet p, p begge sider, fr jeg ruller det hele sammen

Da er den klar til surres.



Ikke helt proft, men det funker. Det er jo for holde sylta samla gjenneom hele prosesse. Uten p der skal det egentlig vre et kjkkenhndkle lrte jeg. Men syns det er litt dryt, det m jo kastes etterp. Derimot i en kreativ familie har man alltid noe stoff liggende. S derfor ble det revet tre lange remser av et gammelt laken, surret rundt sylta. Gjr samme nytta.

2 liter vann 2 ss salt, opp i gryta og der skal den n st og trekke i minst 1,5 timer.

1,5 kg sylte til jul. Jeg kjenner nesten smaken allerede.

Nr den har kokt skal den presses. S skal den i saltlage over natta. Da er det tid for smak, det gleder jeg meg til

n kommentar

18.11.2012 kl.15:06

Du e flink du :)

Skriv en ny kommentar

hits