Vi forbereder jula, i dag sylte

Jeg har så lenge jeg kan huske laget sylte tl jul. De gangene jeg fikk tak i et grisehode jublet jeg. Mne nå gidder jeg ikke mere. Det er mye grisejobb det.

Derfor ble det kjøpt inn et stykke ribbe med hel svor. Og det var ikek lett å få tak i. "Alle" skal ha ferdig rutet ribbe. Men på Spar på Nesbyen hadde de. Ferskvare. Dobbel så dyr som frossen, hvorfor det? Uansett

Her ligger kjøttstykket klart til å bli gjort om til sylte.

I et krus ved siden av har jeg 1ss salt, 1ts pepper,1 ts nellik og 1 ts allehånde.

Jeg skjærer med en skarp kniv inn fra den ene kortsiden og helt til enden så jeg får en tynn flik, snur og skjærer tilbake, uten å skjære igjennom. Til slutt har jeg et langt stykke kjøtt

Så drysser jeg krydderet på, på begge sider, før jeg ruller det hele sammen

Da er den klar til å surres.



Ikke helt proft, men det funker. Det er jo for å holde sylta samla gjenneom hele prosesse. Uten på der skal det egentlig være et kjøkkenhåndkle lærte jeg. Men syns det er litt drøyt, det må jo kastes etterpå. Derimot i en kreativ familie har man alltid noe stoff liggende. Så derfor ble det revet tre lange remser av et gammelt laken, surret rundt sylta. Gjør samme nytta.

2 liter vann 2 ss salt, opp i gryta og der skal den nå stå og trekke i minst 1,5 timer.

1,5 kg sylte til jul. Jeg kjenner nesten smaken allerede.

Når den har kokt skal den presses. Så skal den i saltlage over natta. Da er det tid for smak, det gleder jeg meg til

 

Én kommentar

18.11.2012 kl.15:06

Du e flink du :)

Skriv en ny kommentar

hits