Syltet gresskar, veldig godt

De som kjenner meg vet at jeg er ikke spesielt begeistret for haloween. Har hatt besøk en gang av noen frekke unger som ble sinte for at jeg ikke hadde godteri å gi bort. Som om jeg fikk med meg at det var noe sånt ute og gikk. Men aldri så galt og så videre, det er ikke vanskelig å få tak i gresskar.

 Ett gresskar, 800g sukker, 4 dl 7% edikk og en liten bit ferk ingefær. Det er alt som skal til.



Det er grisete, men det er enkelt å skrape ut innmaten med en skje. jeg skar gresskaret i skiver og små biter, som skal koke i ca 10 min i vann.



Små små biter. Samtidig satt jeg de glassene jeg hadde disponible over til koking. De skal koke i 5 min. Hadde gått raskere om jeg hadde hatt micro, men har man ikke så har man ikke.

De små gresskarbitene ble silt fra vannet og tilbake i kaserollen. Tømte på edikk, sukker og ingefær som jeg hadde renset og raspet.

Her er de tre første glessne, solskinn på glass. Det smaker fantastisk godt på leverpostei, sylte, hvitost, som tilbehør i steden for syltet løk.

Resten av kvelden kan jeg fortsette med vinterteppet, nå er det bare quilting igjen. Hva gjør jeg ikke for å holde røykesuget borte. Men det kan da ikke fortsette sånn?




 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits