julesylte

Det er ingen ting her i denne frjulstid som gir meg mere tilfredsstillelse enn lage sylte. Og s enkelt som det er. Fr laget jeg av grisehode, men det er ikke s lett f tak i, og dyrt blir det og. Men et stykke ribbe utenrutet svor er perfekt. Jeg fikk tak i et stykke 1,6 kg og betalte 50 kr. Det blir mye plegg det.

Her ligger sylte-emnet. Jeg har skret inn fra siden langs hinnene, snudd og skret tilbake slik at det blir ett langt stykke. Tilsatt krydder: 1 ss salt, 1 ts pepper, allehnde, nellik og ingefr, 4 ts gelatinpulver. Rullet hele greia sammen og surret med hyssing.

Snn, da er det bare finne en kaserolle som er stor nok, vann og 1 ts salt pr liter.

N lukter det av jul for meg, bare grantreet og alt det andre mangler. Men hovedingrediensen til julefrokosten er klar til koking i 1 1/2 time, fr den skal hvile litt og g i syltepressa. Akkurat n fler jeg et slektskap med mine formdre, og jeg er stolt av det.



3 kommentarer

Kate

16.11.2011 kl.20:57

Og jeg vet at du er supergod p mat og baking,s da gleder jeg meg til frokost i jula :)))

detstorehusetpaaprerien

16.11.2011 kl.21:22

Kate:Bare ta en tur innom, du vet hvor jeg bor :-)

Stine

17.11.2011 kl.18:39

Oj....den VIL smake p!

Skriv en ny kommentar

hits