julesylte

Det er ingen ting her i denne førjulstid som gir meg mere tilfredsstillelse enn å lage sylte. Og så enkelt som det er. Før laget jeg av grisehode, men det er ikke så lett å få tak i, og dyrt blir det og. Men et stykke ribbe uten rutet svor er perfekt. Jeg fikk tak i et stykke 1,6 kg og betalte 50 kr. Det blir mye pålegg det.

Her ligger sylte-emnet. Jeg har skåret inn fra siden langs hinnene, snudd og skåret tilbake slik at det blir ett langt stykke. Tilsatt krydder: 1 ss salt, 1 ts pepper, allehånde, nellik og ingefær, 4 ts gelatinpulver. Rullet hele greia sammen og surret med hyssing.

Sånn, da er det bare å finne en kaserolle som er stor nok, vann og 1 ts salt pr liter.

Nå lukter det av jul for meg, bare grantreet og alt det andre mangler. Men hovedingrediensen til julefrokosten er klar til koking i 1 1/2 time, før den skal hvile litt og gå i syltepressa. Akkurat nå føler jeg et slektskap med mine formødre, og jeg er stolt av det.



 

3 kommentarer

Kate

16.11.2011 kl.20:57

Og jeg vet at du er supergod på mat og baking,så da gleder jeg meg til frokost i jula :)))

detstorehusetpaaprerien

16.11.2011 kl.21:22

Kate:Bare ta en tur innom, du vet hvor jeg bor :-)

Stine

17.11.2011 kl.18:39

Oj....den VIL æ smake på!

Skriv en ny kommentar

hits