Vondt i halsen og rødvinsgløgg

Nå har jeg hostet og harket i flere dager. kroppstemperaturen går opp mot feber og ned til frysepunktet. Jeg er ikke syk, men ikke helt frisk heller.



Det var under ei hostekule i dag, på jobb, at jeg kom på løsningen. Rødvinsgløgg. Men kjære deg, det er alt for tidlig til å få kjøpt det. Ha!! Man har da nett. Rødvin har vi en del av på grunn av vinnerlykke på jobb.

Oppskriften er stor men jeg delte den på tre.

3 l rødvin (billig type pappvin)

15 nellikspiker

10 kardemommefrø (det hadde jeg ikke så det ble et lite dryss malt kardemomme)

3 kanelstenger ( hel kanel)

1/2 appelsin saften fra den

1 dl sukker ( jeg brukte mere, den ble litt tørt uten)

Varm opp alt til det begyner å ryke av vinen. Slå av plata og la alt stå i en time, da har krydderet gitt fra seg smak.. Sil fra krydderet og varm opp så mye du vil ha. resten helte jeg på et norgesglass og satte i kjøleskapet.

Vinen, varmen og krydderet gjør underverker for min hals. Så i morgen er jeg muligens i form til en høy C når jeg synger. Eller kanskje ikke, synger bare sånn greit og ikke mere. Men gleden over å synge kan ingen ta fra meg.

Julestoffet bak rødvinen er strikket og tovet på Arbeidssenteret på Gol, og skal bli juleputer her på prærien.


 

 

3 kommentarer

Merete Rygvold

08.10.2011 kl.00:45

fin blogg ;)

marianne

08.10.2011 kl.07:37

Hadde jeg nå bare drukket rødvin tror jeg at jeg kunne trengt det samme idag, mamma.

Smitta du igjennom tlf igår?

Bibi Kvarsnes

08.10.2011 kl.18:30

Det beste er hvile.. Varm gløgg er tingen, og til og med iskrem... God bedring!

Skriv en ny kommentar

hits